Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής προσφέρει καθημερινή εκπαίδευση μαθητών των δημοτικών σχολείων της Αττικής σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, χρησιμοποιώντας το μικρό στόλο των αυτοκινήτων και ποδηλάτων που διαθέτει η Κ.Ε.Δ.Ε.  

Οι ωφελούμενοι της δραστηριότητας είναι: γενικά οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, αλλά και των γύρω πόλεων που επισκέπτονται το πάρκο. Η σχολική κοινότητα αγκαλιάζει τη λειτουργία του πάρκου και πραγματοποιεί στο χώρο του προγράμματα αγωγής υγείας που έχουν σχέση με την οδική συμπεριφορά των παιδιών και των ενηλίκων. Τέλος στην κοινωνία στο σύνολο της,  που οι αυριανοί οδηγοί, έχουν συμμετάσχει από μικρά παιδιά σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής έχουν αποκτήσει μια τελείως διαφορετική κουλτούρα τόσο σαν οδηγοί όσο και σαν πεζοί.

Το πάρκο λειτουργεί με μία δομή όλο το χρόνο και τα εξυπηρετούμενα παιδιά ανέρχονται σε 7.000. 

«Alonia adventure park»

Η Κ.Ε.Δ.Ε με στόχο την αναβάθμιση και αύξηση των κοινωνικών παροχών προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση παιδικής χαράς για ψυχαγωγία, εκτόνωση και διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το «Alonia adventure park» με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των επισκεπτών του, θα προσφέρει ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, γεμάτο δραστηριότητες όπως πχ ping pong, υπαίθριο σκάκι,, υπαίθριο γυμναστήριο κ.α. Έχοντας ως γνώμονα κοινωνικούς σκοπούς που συνάδουν με τη λειτουργία του πάρκου,  θα διαθέσει το χώρο του για πραγματοποίηση γενεθλίων, θα εξωραΐσει την παιδική χαρά και τέλος θα λειτουργήσει το κυλικείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.