Περιβαλλοντική Ακαδημία

Τα προγράμματα Περιβαλλοντικής  Ακαδημίας  συμπληρώνουν τα μαθήματα στα σχολεία σχετικά με το περιβάλλον με την πρακτική εργασία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και επισκέψεις  εμπλέκοντας στις δράσεις μαθητές , εθελοντές δασκάλους και εξειδικευμένο προσωπικό για την υλοποίηση του προγράμματος .

Οι Ωφελούμενοι της δραστηριότητας αυτής είναι οι μαθητές και δημότες  της Δημοτική Ενότητας Μαγούλας και οι 4 δομές θα ωφελήσουν 150 παιδιά και τις οικογένειες τους .

Η Κ.Ε.Δ.Ε με γνώμονα την παροχή υψίστων υπηρεσιών στη διάθεση του πολίτη και κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μεγάλη μερίδα πολιτών του Δήμου, φέτος διευρύνει τη δράση της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας με τη λειτουργία εργαστηρίων ενηλίκων.

Elefsis Animation Library

Tον Ιούλιο του 2016 υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τεχνολογικού  Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι Αθήνας) και του Δήμου Ελευσίνας και κατόπιν αμοιβαίας διαβούλευσης διαπιστώθηκαν συγκλίνουσες θέσεις, με σκοπό να ενισχύσουν τη συνεργασία τους και να συντονίσουν τη δράση τους σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού, της εκπαιδευσης και της κατάρτισης σε ποικίλλους τομείς. 

Η δράση animation library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει μια αφορμή έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης,  συμμετοχής , δημιουργικότητας και έκφρασης των παιδιών μέσω του animation.

Αξιοποιώντας την τέχνη του animation μπορείς να δημιουργήσεις, να εξερευνήσεις, και να παίξεις. Η εκμάθηση των μικρών και μεγάλων μαθητών στις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο που δημιουργούμε και κατανοούμε το animation, είναι η μέθοδος που θα τους βοηθήσει να εκφράσουν ζητήματα που απασχολούν τη ζωή τους, τη σχολική κοινότητα, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η εκμάθηση θα αφορά ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων, όπως οι βασικές αρχές σκηνοθεσίας, η δημιουργία χαρακτήρων, η συγγραφή σεναρίου για animation, τα προγράμματα υπολογιστών για animation, η γλώσσα επικοινωνίας, το ελεύθερο σχέδιο, η μικρογλυπτική, το stop motion animation, η ιστορία της τέχνης, η φωτογραφία, η έρευνα, και η τεκμηριωμένη οπτική παρουσίαση των διαφόρων project.

Αναπτύσσοντας δεξιότητες διαπραγμάτευσης, διαχείρισης και τις ομαδικές δεξιότητες μέσω εξωτερικών project σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και προσβλέπουμε να δοθεί η δυνατότητα επισκέψεων και σε αντίστοιχους χώρους.

Όλα αυτά σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα όρια της δημιουργίας, και να δεις το animation σε πολλές μορφές και με πολλούς τρόπους.

Η σύνθεση του όρου animation library στοχεύει ώστε να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό αρχείο της αντίστοιχης δράσης.