ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αφορά παιδιά διαφόρων ηλικιών. Το ΚΔΑ Παιδιών θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καθημερινά τις πρωινές ώρες όπου απασχολούνται δημιουργικά από ειδικούς δασκάλους με ομαδικά παιχνίδια λεπτής κινητικότητας, ζωγραφική, χειροτεχνία και κατασκευές, κηπουρική κ.α. Η ένταξη των ατόμων πραγματοποιείται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. 

Οι ωφελούμενοι της δραστηριότητας είναι: γενικά τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας  που είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας και  οι οικογένειες αυτών.  Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τουλάχιστον 200 παιδιά μέσω ΕΣΠΑ ώστε να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας της δομής. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΣ»

Αντικείμενο του προγράμματος αυτού είναι η προγραμματική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Καταπολέμηση ρατσισμού μέσω τέχνης» από το Δήμο Ελευσίνας και την  Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, με   χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. 

Σκοπός του Έργου είναι η καταπολέμηση των προκαταλήψεων και διακρίσεων  στην περιοχή της Ελευσίνας, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση παιδιών και γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατ’ επέκταση η υποστήριξη της κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής, στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση οι κυριότερες εργασίες που θα υλοποιηθούν είναι:

  1.  Λειτουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά με τα ακόλουθα αντικείμενα:

Ζωγραφική. Γλυπτική. Θεατρικό παιχνίδι. Μουσικοκινητικά παιχνίδια. Παραμύθι.Οπτικοακουστικά παιχνίδια (κινηματογράφος-βίντεο κλιπ). Χρήση κομπιούτερ για εικαστική έκφραση. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών και θα μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά 60-80 παιδιά.

      2. Λειτουργία καλλιτεχνικού εργαστηρίου για γονείς:

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να τους δοθούν ευκαιρίες έκφρασης, συνεργασίας και ενδυνάμωσης μέσα από την τέχνη.  Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά 30-40  γονείς.