Δελτίο Τύπου- Επανέναρξη λειτουργίας υπηρεσιών Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του συμπληρώνει φέτος το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας, μία δομή της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. Το Δημοτικό Ιατρείο, που μέχρι σήμερα στεγάζεται στην οδό Φιλίας Οικονόμου στη Μαγούλα (πάνω από το ΚΑΠΗ Μαγούλας), ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2014 και συνεχίζει μέχρι σήμερα μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης στο τοπικό επίπεδο του δήμου.

Στη σημερινή εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ανασφάλιστοι, άποροι, άνεργοι, Αμεα, ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ) κάποιοι χωρίς να έχουν πρόσβαση στους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, σε ένα σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει με δυσκολία τις πληθυσμιακές αυτές ομάδες, ωφελούνται τις υπηρεσίες του.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των συνολικότερων δράσεων κοινωνικής μέριμνας & αλληλεγγύης που αναπτύσσει, δημιούργησε τη συγκεκριμένη Δομή Υγείας, ως μια δομή ζωτικής σημασίας για την πρωτοβάθμια υγεία στο Δήμο Ελευσίνας και ιδιαίτερα σημαντική στην παροχή υπηρεσιών υγείας στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας η οποία στερούνταν τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχης δομής υγείας.

Το Δημοτικό Ιατρείο στη Μαγούλα παρέχει, με τον τρόπο αυτό, δωρεάν εξέταση και συνταγογράφηση από μια ευρεία γκάμα ιατρικών ειδικοτήτων, σε όσους τις έχουν ανάγκη, αλλά και παρακολούθηση χρόνια πασχόντων, αποκατάσταση, κοινωνική και μετα-νοσοκομειακή φροντίδα, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή υγείας των δημοτών.

Ολοκληρώνονται σύντομα όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες επαναλειτουργίας του ιατρείου , το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει σε νέο χώρο, ταυτόχρονα με τις νέες συμβάσεις των ιατρικών ειδικοτήτων & τη διαμόρφωση του νέου εβδομαδιαίου προγράμματος δωρεάν επισκέψεων στο Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δημοτικό Ιατρείο στο 210 5557930 με την κ. Αντωνίου Μαρία 12:00-14-00 καθημερινά και μέχρι την έναρξη των υπηρεσιών και στο τηλέφωνο της ΚΕΔΕ 210 5565606-607 καθημερινά 8:00-14:00. ΑΜΕΣΑ η ΚΕΔΕ θα φροντίσει να ενημερωθούν οι δημότες για την έναρξη των υπηρεσιών του ιατρείου.

Το Δημοτικό Ιατρείο σύντομα θα λειτουργεί ώστε να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του σε όλους τους δημότες της πόλης μας. Εκ μέρους της ΚΕΔΕ. Η Πρόεδρος.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Υπεύθυνη Δημοτικού Ιατρείου Μαγούλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *