Δωρεάν Εργαστήρια Μαρμαρογλυπτικής

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

(σε μικρές διαστάσεις)

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο

Μία ιδιαίτερη και πρωτοποριακή για την πόλη, σειρά εκπαιδευτικών δράσεων μη τυπικής μάθησης για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων κι ενήλικες, πρόκειται να υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των δημιουργικών δράσεων  της παιδείας & κοινωνικής πολιτικής που έχει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της.

 

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι η γλυπτική στο μάρμαρο θα μπορούσε να είναι πιο δημιουργική από ένα παιχνίδι στο κινητό;  Κι όμως μπορεί…!!

Μέσω της δημιουργικής διαδικασίας της κατασκευής του έργου τέχνης σε μάρμαρο, συνειδητοποιεί κάποιος, πως το μάρμαρο και η πέτρα μπορούν όχι μόνο να αποτυπώσουν κατά πολύ, τη ζωντάνια και την εκφραστικότητα της ψυχής τους στα αντικείμενα, αλλά και να δώσουν στον άνθρωπο σωματική και πνευματική ανάταση πολύ περισσότερο από την παθητική ψηφιακή τεχνολογία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα δράσεων αφορά επιμόρφωση και πρακτική εφαρμογή της γλυπτικής σε μάρμαρο,  αρχάριου επιπέδου,  με τη χρήση εργαλείων χειρός.

 

Η συνολική δράση που αφορά μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων καθώς και ενήλικες υποψήφιους καλλιτέχνες, ακολουθεί τα παρακάτω στάδια και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε όποιο ή όποια στάδια κατάρτισης επιθυμούν:

 

1.Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Ελευσίνας. Παρουσίαση και περιγραφή σημαντικών δειγμάτων της ελληνικής μαρμαρογλυπτικής. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επιλέξουν από τα προτεινόμενα το θέμα που οι ίδιοι επιθυμούν να κατασκευάσουν.

 

2.Ακολουθούν 5 μαθήματα σεμιναριακά (1 ανά εβδομάδα), στο υπαίθριο θεατράκι – Πάρκο Μαγούλας. Οι συμμετέχοντες με απλό και κατανοητό τρόπο, θα μπορέσουν με την κατάλληλη εκπαιδευτική καθοδήγηση να ολοκληρώσουν σε μάρμαρο μικρών διαστάσεων  (διαστάσεις μικρού διακοσμητικού), είτε το ελευσινιακό ανάγλυφο που θα έχουν επιλέξει από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, είτε την κατασκευή σύγχρονου λογοτύπου.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, να εφαρμώσουν σε πρακτικό επίπεδο την αρχαία Ελληνική τεχνοτροπία στις σύγχρονες κατασκευές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, θα ακολουθήσει Έκθεση με τις δημιουργίες των συμμετεχόντων αλλά και αντίγραφα σπουδαίων αρχαιοελληνικών γλυπτών.

 

4.Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, ώστε να γίνει αντιληπτό πώς αυτή η “αρχαία τέχνη” είναι πιο σύγχρονη από ποτέ, καθώς μπορεί να ωφελήσει τον σημερινό άνθρωπο πολύ περισσότερο από άλλες διαδεδομένες μορφές τέχνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το συνολικό πρόγραμμα δράσεων θα διαρκέσει 1-2 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης  «PANTAZIDIS» και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας.

Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης “Pantazidis”

FB: https://el-gr.facebook.com/marbleart.gr/

 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τα 5 σεμιναριακά μαθήματα για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις δημιουργίες τους και στη συνέχεια αυτές να παρουσιαστούν στην Έκθεση που θα ακολουθήσει.

Λόγω της περιορισμένης δυνατότητας συμμετοχών στη δράση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής έως 27/04/2018 στο email:  [email protected]

ή στο τηλ.: 210 5565621 (09.00- 15.00) Κωνσταντίνα Κυρίτση

 

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *