Μια υπέροχη βραδιά στην Πλατεία Ηρώων με την ορχήστρα Academica

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 Μαΐου 2018

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ 23.05.18 | 20:30   ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στο πλαίσιο συνεργασίας της με την καταξιωμένη ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών φιλοξένησε στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας τον τρίτο κύκλο συναυλιών της ορχήστρας, όπου οι 40 μουσικοί  παρουσίασαν  τους μεγάλους δημιουργούς Gioacchino Rossini , Jacques Ibert και Felix Mendelssohn Bartholdy.

Στο πρόγραμμα του Τρίτου Κύκλου Συναυλιών της Academica απολαύσαμε τρία δημοφιλέστατα έργα με άρωμα Ιταλίας. Η «Εισαγωγή» στην κωμική όπερα Μια Ιταλίδα στο Αλγέρι (1813) του Τζοακίνο Ροσσίνι [Gioacchino Rossini] (1792-1868), μιας από τις πιο αγαπημένες όπερες του Ιταλού συνθέτη. Το Κοντσέρτο για Φλάουτο και Ορχήστρα (1934) του Γάλλου Ζακ Ιμπέρ [Jacques Ibert] (1890-1962)  ένα από τα γνωστότερα, αλλά και απαιτητικότερα για τον ερμηνευτή, έργα στο ρεπερτόριο του φλάουτου.

Το δεύτερο μέρος παραπέμπει στην ιμπρεσιονιστική Σουίτα, Escales (1922), ένα έργο που ο Ιμπέρ είχε γράψει εμπνεόμενος και από ένα ταξίδι του στην Ιταλία. Η επίσης δημοφιλής Τέταρτη Συμφωνία του Φέλιξ Μέντελσων [Felix Mendelssohn] (1809-1847), γνωστή και ως «Ιταλική», εμπνευσμένη από το ταξίδι του συνθέτη στην Ιταλία ανακάλεσε εικόνες από την ιταλική ζωή, έτσι όπως τις μετέπλασε σε μουσικούς φθόγγους η μάτια ενός Γερμανού συνθέτη.

Η  εξαιρετική Σολίστ Nαταλία Γεράκη μας ταξίδεψε υπό τους ήχους του φλάουτο. Την Ορχήστρα Academica διεύθυνε ο Νίκος Αθηναίος. Η συναυλία ήταν ανοιχτή για το κοινό. Θα ακολουθήσει ο τέταρτος κύκλος συναυλιών μέσα στον μήνα Οκτώβριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πάλι την ορχήστρα Academica στην πόλη της Ελευσίνας με νέο πρόγραμμα.

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Κωνσταντίνα Μαρούγκα

Αναλυτικά το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε:

Gioacchino Rossini, Εισαγωγή από την όπερα «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» Andante – Allegro

Jacques Ibert, Κονσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα Allegro-Andante-Allegro scherzando

Σολίστ: Nαταλία Γεράκη, φλάουτο

Felix Mendelssohn Bartholdy, Συμφωνία αρ. 4, σε λα μείζονα, έργο 90,  «Η Ιταλική» Allegro vivaceAndante con motoCon moto moderatoSaltarello (Presto)

Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος

Ορχήστρα Academica Αθηνών

Πρώτα βιολιά: Οδυσσέας Κορέλης, Φρανς Σεστάνι, Ιρίνα Σαλένκοβα, Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ιωάννης Τζιώτης, Κίτι Βαρδάμη

Δεύτερα βιολιά: Αντωνέλα Τσεφά, Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Τάσος Γρατσίας, Γεωργία Τσολάκη

Βιόλες: Αντώνης Μανιάς, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Αράπογλου, Μάκης Τσορούκογλου (ευγενική συμμετοχή)

Βιολοντσέλα: Βαγγέλης Νίνα, Έλλη Φιλίππου, Μαρσέλα Μπάσιου

Κοντραμπάσο: Θεόδωρος Λυγνός

Oμπόε: Σπύρος Κοντός, Τίνα Δεσύλλα

Kόρνα: Μαρία Φωτιά, Ναυσικά Μοτσενίγου

Φλάουτα: Mελίνα Μακρή, Δήμητρα Χανιαλάκη

Κλαρινέτα: Μίνα Τσάμου, Φίλανδρος Καρράς

Φαγκότα: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Βασίλης Βλάχος

Τρομπέτες: Σπύρος Αρκούδης, Δημήτρης Γκόγκας

Τύμπανα: Aνδρέας Φαρμάκης

*Η καταξιωμένη Ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών ταξιδεύει το κλασσικό ρεπερτόριο και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, από το κέντρο της πόλης σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. ‘Ένα τριετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2020) που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο «Ωδείον Αθηνών – 1871». Mέσα στο 2018, η Ορχήστρα Academica θα δώσει 20 συναυλίες σε διάφορους χώρους της Αττικής. H είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες http://www.athensconservatoire.gr/academica/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *