Πρόσκληση στη Λήξη της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας

-Περιβαλλοντική Ακαδημία 2017-2018-

 

Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018

 

Παράλληλες Δράσεις στο υπαίθριο θεατράκι- Πάρκο Μαγούλας

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 20:00

 

 

Σας καλούμε την Παρασκευή 8.6.2018 και ώρα 20:00 στο Πάρκο Μαγούλας στη λήξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

Τα προγράμματα  συμπληρώνουν τη δράση των σχολείων αναφορικά με την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Oι εκδηλώσεις όλων των τμημάτων θα παρουσιαστούν παράλληλα στο Πάρκο Μαγούλας και

καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων κατάρτισης όπως:

 

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας – Θεατρικό Εργαστήρι: Η θεατρική αγωγή μαθητών μικρότερων ηλικιών αλλά κι εφήβων προσφέρει στους συμμετέχοντες ποικιλία γνώσεων. Τόσο οι μικρότεροι μαθητές μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, όσο και οι μαθητές της συγκροτημένης Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας Μαγούλας, αντιλαμβάνονται την έννοια του θεάτρου, εντασσόμενοι σε ομάδες και βιώνοντας θετικά συναισθήματα ως οδηγό για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Φέτος, η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας, υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη κ. Θοδωρή Ευστρατιάδη, ανεβάζει στη λήξη της μαθητικής περιόδου στο υπαίθριο θεατράκι του Πάρκου, την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μας έχει συνηθίσει σε πολύ πετυχημένες παραστάσεις!

 

 

Ζωγραφική: Τα σεμινάρια ζωγραφικής, με επιβλέποντα τον κ. Βαγγέλη Γκιόκα, προσελκύουν σταθερά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν παραδοσιακά τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικής σκέψης, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικότητάς των μαθητών. Οι ιδιαίτερες δημιουργίες των “λιλιπούτειων καλλιτεχνών”  περιμένουν να μας εντυπωσιάσουν!

 

 

Κεραμική: Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα σεμιναρίων της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας. Θα παρουσιαστούν έργα που έγιναν στα τμήματα από τους μαθητές και αφορούν χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα από το τμήμα της εκμάθησης των μικρών, ή αντιπροσωπευτικά τεχνουργήματα της μεγάλης κεραμικής μας παράδοσης από την εποχή του χαλκού (περνώντας από την κλασική αρχαιότητα και το Βυζάντιο) μέχρι τις μέρες μας. Θα υπάρχουν επίσης εκθέματα αντίγραφα και από τη συλλογή του μουσείου Ελευσίνας, όπως κέρνος προσφορών και αναθηματικά ειδώλια από το ελευσινιακό ιερό. Τα τμήματα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του ελευσίνιου κεραμίστα-αγγειογράφου Θανάση Κατσαρά

 

 

 

 

 

 

 

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας (animation): Στο πλαίσιο των σύγχρονων μορφών τέχνης, πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, εργαστήρι κινούμενης εικόνας μέσω τεχνικών animation. Οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την  έννοια της κίνησης, της δράσης, της δημιουργίας χαρακτήρων από διαφορετικά υλικά καθημερινής χρήσης, των λειτουργικών προγραμμάτων αλλά και της αφήγησης. Δημιουργούν μικρές δικές τους ιστορίες και χαρακτήρες ηρώων, σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών θεμάτων και παρουσιάζουν μικρές ταινίες animation από απλά καθημερινά υλικά. Σε αυτές, παρουσιάζουν με τη δική τους οπτική, κοινωνικούς προβληματισμούς για το περιβάλλον τη βία, την ωφέλεια των  ανακυκλώσιμων υλικών, τον εκφοβισμό (μπούλινγκ), τη φτώχεια αλλά και τον πόλεμο.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία: Το εργαστήρι φωτογραφίας συνεχίζει σταθερά την πορεία του με την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε τεχνικές αποτύπωσης της πραγματικότητας, αποτελώντας έναν διαχρονικό τρόπο ανάπτυξης της φαντασίας και της οπτικής με την οποία αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Τα σεμινάρια φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας, πραγματοποιούνται με την συνεργασία του ελευσίνιου φωτογράφου, κ. Βαγγέλη Γκίνη. Οι μαθητές παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στο Πάρκο Μαγούλας και μας εντυπωσιάζουν για ακόμα μια φορά!

 

 

Ο συνδυασμός παραδοσιακών και περισσότερο σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής δραστηριότητας της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας ικανοποιεί ένα μεγάλο πλήθος ενδιαφερόντων των μαθητών, διευρύνοντας την προσωπική και δημιουργική τους έκφραση, αξιοποιώντας τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη.

Σας περιμένουμε όλους στη λήξη των προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δράσεις και τις δημιουργίες των μαθητών όλων των τμημάτων, που υπόσχονται να μας εντυπωσιάσουν !

 

 

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *