Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λήξη του σχολικού πρωταθλήματος το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λήξη του σχολικού πρωταθλήματος το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, με πρωταθλητή το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και την τρίτη το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

Διοργανωτής ήταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας ως περσινός πρωταθλητής. Στις 2/6/2018 έγινε παιχνίδι φιέστα μεταξύ του πρωταθλητή και μικτής ομάδας των σχολείων που κέρδισαν το βραβείο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ. Τα σχολεία που το κέρδισαν είναι το 4ο Δημοτικό, το 7ο, το 9ο, και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σκοπός των αγώνων ήταν η διάδοση της καλλιέργειας του Αθλητικού Πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας στα σχολεία και η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό.

Η χαρά της συμμετοχής, το αθλητικό πνεύμα και η ευγενής άμιλλα, που επέδειξαν οι μαθητές, τους καθιστούν αδιαμφισβήτητους νικητές των αγώνων, ανεξαρτήτως αριθμού γκολ. Οι μαθητές έγιναν πρότυπο υγιούς ανταγωνισμού και άξιοι συναθλητές, με απώτερο σκοπό τους τη χαρά του παιχνιδιού και όχι την αυτό καθεαυτό νίκη. Έτσι, έδωσαν ένα μάθημα σε όλους, καθώς έδειξαν ότι η ευγενής άμιλλα αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη υγιούς αθλητισμού, με σεβασμό στους κανόνες και στον αντίπαλο και αλληλοσεβασμό μεταξύ των παιχτών, αποτελώντας έτσι βασικό κίνητρο για πρόοδο.

Εξάλλου, όπως είπε ο Αριστοτέλης «όταν υπάρχει άμιλλα, υπάρχει και νίκη» και γι’ αυτό νικητές του φετινού σχολικού πρωταθλήματος είναι όλοι οι συμμετέχοντες μηδενός εξαιρουμένου.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε

 

ΜΑΡΟΥΓΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *