Δελτίο Τύπου λήξης Περιβαλλοντικής Ακαδημίας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λήξη Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ξεχωριστά μαθησιακά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν στο Πάρκο Μαγούλας, την Παρασκευή 08 Ιουνίου στις 20:00, οι δράσεις της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας. Τα προγράμματα  συμπληρώνουν τη δράση των σχολείων αναφορικά με την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Στις καλλιτεχνικές δράσεις της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας ήδη λειτουργούν εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, τμήματα φωτογραφίας και η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας. Τη φετινή χρονιά εντάχθηκαν τμήματα ζωγραφικής (που είχαν λειτουργήσει και σε προηγούμενα έτη), ενώ προστέθηκαν για πρώτη φορά τμήματα κινούμενης εικόνας (μέσω τεχνικής animation) και κεραμικής.

Συγκεκριμένα, στο χώρο του Πάρκου Μαγούλας παρουσιάστηκαν παράλληλα, δράσεις από τα παρακάτω τμήματα:

Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας παρουσίασε την παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Ευστρατιάδη, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού κι επιδεικνύοντας μεγάλη εξέλιξη στην απόδοση των θεατρικών κειμένων και τη γενικότερη σκηνική της παρουσία.

Από τα τμήματα ζωγραφικής εκτέθηκαν ζωγραφιές μαθητών με χρήση τέμπερας, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή κ. Βαγγέλη Γκιόκα, σε τελάρα και χαρτόνια. Στα έργα τους αποτύπωσαν δικά τους πρόσωπα κι εικόνες από τον αθλητισμό και το περιβάλλον.

 Στο νέο πρόγραμμα εργαστηρίων κεραμικής παρουσιάστηκαν, με την πολύτιμη καθοδήγηση του ελευσίνιου κεραμίστα-αγγειογράφου Θανάση Κατσαρά, έργα που αφορούν χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα των μικρών μαθητών, καθώς και αντιπροσωπευτικά τεχνουργήματα των μεγαλύτερων μαθητών από τη κεραμική μας παράδοση, ξεκινώντας από την εποχή του Χαλκού μέχρι τις μέρες μας.

Τα τμήματα φωτογραφίας εντυπωσίασαν τους θεατές για άλλη μια φορά με την εννοιολογική αναπαράσταση των μικρότερων μαθητών ενός χρωματιστού μπαλονιού ως την φαντασία που λείπει από όλους τους χώρους των σχολείων. Οι μεγαλύτεροι μαθητές αποτύπωσαν στα έργα τους το κοινωνικό μήνυμα της “ειρήνης” σε 9 γλώσσες του κόσμου, με αφορμή τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία.

Στο νέο εργαστήρι κινούμενης εικόνας (μέσω τεχνικών animation) οι μαθητές δημιούργησαν ολιγόλεπτες προβολές βίντεο με απλά καθημερινά υλικά, εμπνεόμενοι από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών θεμάτων (περιβάλλον, χρήση βίας, ωφέλεια ανακυκλώσιμων υλικών, εκφοβισμός-μπούλινγκ, φτώχεια, πόλεμος). Τα τμήματα φωτογραφίας και κινούμενης εικόνας λειτουργούν υπό την επίβλεψη του ελευσίνιου φωτογράφου κ. Βαγγέλη Γκίνη.

Τα αποτελέσματα όλων των τμημάτων ήταν πραγματικά εντυπωσιακά!

Η δράση της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας θα συνεχιστεί τη χρονιά 2018-2019 με σκοπό να διευρύνει αλλά και να ανανεώσει το ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα της.

Οι τεχνικές μάθησης στις δράσεις της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας ανανεώνονται συνεχώς προσφέροντας νέους τρόπους αναβάθμισης του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, μέσα από σύγχρονες και παραδοσιακές μορφές τέχνης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση της δράσης και ιδιαίτερα όσους με ενδιαφέρον την παρακολουθούν και συμμετέχουν.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τις ξεχωριστές τους δημιουργίες και τα πολύτιμα μηνύματα που μας μετέφεραν μέσω της τέχνης και με χαρά ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!

Η πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *