ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2018 ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ

 

Ελευσίνα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ο  Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» εμπνέεται από τα  βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Ένα από τα μηνύματα που δίνει αυτός ο αγώνας είναι ότι ο αθλητής τρέχει στον αγώνα  όχι μόνον ως ένα σώμα αλλά και ως ένα πνεύμα ελεύθερο δίνοντας έτσι ένα αποτύπωμα πολιτισμού, ευγένειας και πνευματικής αναζήτησης.

Η Ιερά Οδός που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο, μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό.  Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του ημιμαραθωνίου αυτού σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Ο 4ος ημιμαραθώνιος αγώνας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν 2 αγώνες, ο αγώνας 21χλμ από τον Κεραμεικό έως την Ελευσίνα (πιστοποιημένη διαδρομή) και για τρίτη χρονιά ο αγώνας 5χλμ εντός της πόλης της Ελευσίνας.

Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ο Δήμος Ελευσίνας (Δ.Ε.), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ.Ε.,η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Ν.Π.Δ.Δ.  Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δ.Ε., ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ),ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και οι δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου.

Ο 4ος ημιμαραθώνιος αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» και ο αγώνας 5 χιλιομέτρων σε αριθμούς:

26 χιλιόμετρα

1028 αθλητές

87 Εθελοντές (Φεστιβάλ Αισχύλεια, Filipino Athens Volunteers, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Τ.Ε. Ελευσίνας, Σ.Δ.Υ.Ε., Πανελευσινιακός Α.Π.Ο. , Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου, Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, αλλά και πολλοί πολίτες με ιδιωτική πρωτοβουλία)

35 Εθελοντές Ποδηλάτες (PSGBikers/ FilipinoAthensVolunteers, Bikers from the sky, Φίλοι Ποδηλάτου Ελευσίνας)

8  Εθελοντές Διασώστες Ερυθρού Σταυρού « Σαμαρείτες»

5 Δήμοι

2 Περιφέρειες

3 Γιατροί

3 Διασώστες

Ασθενοφόρα

3 Τομείς Τροχαίας ( Αθηνών –Δυτικού Τομέα- Ελευσίνας)

Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας (Αθηνών – Ελευσίνας)

Λιμενικό Ελευσίνας

14 Εργαζόμενοι Δήμου Ελευσίνας

8 Εργαζόμενοι Διοργάνωσης Ημιμαραθωνίου

Γνωρίζουμε ότι όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και  τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους δρομείς που συμμετείχαν στους αγώνες, είναι μεγάλη μας χαρά που ο αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» έχει αγκαλιαστεί τόσο θερμά από τους αθλητές και επιφυλασσόμαστε κάθε χρονιά να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

 

Επιτροπή Διοργάνωσης Αισχυλείων

Κωνσταντίνα Μαρούγκα

                                  Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης

                                                                                         Δήμου Ελευσίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *