Έκθεση ανάγλυφων έργων μαρμαρογλυπτικής στο Δημαρχείο Ελευσίνας

Έκθεση ανάγλυφων έργων μαρμαρογλυπτικής στο Δημαρχείο Ελευσίνας

(Δευτέρα 1/10/18 – Παρασκευή 5/10/18)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 η έκθεση ανάγλυφων έργων μαρμαρογλυπτικής που ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 01 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας. Τα έργα της έκθεσης δημιουργήθηκαν από συμμετέχοντες κατοίκους Ελευσίνας και Μαγούλας.

Η έκθεση αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο μιας σειράς δράσεων μάθησης μαρμαροτεχνίας βασικού επιπέδου, που ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο 2018.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω διάστημα πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο Μαγούλας 5 τρίωρα εργαστήρια εκμάθησης της μαρμαρογλυπτικής τέχνης με τη συμμετοχή κατοίκων του δήμου. Οι δημιουργίες επικεντρώθηκαν θεματικά σε ελευσινιακούς θησαυρούς της αρχαιότητας σε ανάγλυφη μορφή δύο διαστάσεων, όπως η φεύγουσα κόρη, ο ελευσινιακός ρόδακας και το στάχυ.

Οι συμμετέχοντες ξεκινώντας από μηδενική βάση, αποτύπωσαν ανάγλυφα στο μάρμαρο την προσωπική τους οπτική στα συγκεκριμένα έργα, εξελίσσοντας το γνωσιακό, θεωρητικό τους επίπεδο στην πρακτική εφαρμογή, σύμφωνα με την προσωπική τους δημιουργική έκφραση κι αντίληψη.

Με τον τρόπο αυτό, δεν παρέμειναν απλοί παρατηρητές των ιστορικών ελευσινιακών δημιουργιών, αλλά έγιναν σε σημαντικό βαθμό, κοινωνοί, της απαράμιλλης, αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας, αλλά και των ιστορικών θησαυρών του τόπου τους.

Οι δράσεις μαρμαρογλυπτικής, που διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, αναμένεται να επαναληφθούν έπειτα από τη θερμή υποδοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας φιλομαθούς κοινού.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας εδώ και στο τηλ. 2105565621

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *