Ολοκληρώθηκε η 3ήμερη γιορτή «παίζω και μαθαίνω κυκλοφοριακή αγωγή» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

 

Ένα ιδιαίτερο εορταστικό 3ήμερο με τίτλο «παίζω και μαθαίνω κυκλοφοριακή αγωγή» πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Κυπραίου 130) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις διασκέδασαν με φουσκωτά παιχνίδια, μουσική και καλλιτεχνικά εργαστήρια, παράλληλα με την εκμάθηση κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν νόστιμους λουκουμάδες κέρασμα!

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής λειτουργεί όλο το έτος, προσφέροντας καθημερινή εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, χρησιμοποιώντας το μικρό στόλο παιδικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων που διαθέτει.

Ωφελούμενοι των δράσεων είναι γενικά οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, αλλά και των γύρω πόλεων που επισκέπτονται το πάρκο, είτε ως τάξη σχολείου είτε με τους γονείς/κηδεμόνες τους.

 

Συγκεκριμένα, διακρίνονται οι παρακάτω λειτουργίες κυκλοφοριακής αγωγής του Πάρκου, κατά τη διάρκεια του έτους:

  • Χειμερινή περίοδος λειτουργίας (Σχολική περίοδος: μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Ιουνίου). Η σχολική κοινότητα αγκαλιάζει τη λειτουργία του πάρκου πραγματοποιώντας επισκέψεις δημοτικών σχολείων. Οι επισκέψεις αφορούν εκμάθηση σε βασικές δεξιότητες κυκλοφοριακής αγωγής σε θεωρητικό και κατόπιν πρακτικό επίπεδο με τη χρήση ηλεκτρικών παιδικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων με πεντάλ. Πραγματοποιούνται από την έναρξη έως τη λήξη της σχολικής περιόδου, κατά τις πρωινές ώρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι επισκέψεις είναι δωρεάν και ανέρχονται ανά ημέρα σε περίπου 40 μαθητές, προερχόμενοι από δημοτικά σχολεία όλης της Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο τηλέφωνο: 2105540388

  • Θερινή περίοδος λειτουργίας (από μέσα Ιουνίου έως μέσα Σεπτεμβρίου). Κατά τη θερινή περίοδο, το Πάρκο λειτουργεί για επισκέψεις παιδιών και συνοδών τους, κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε να μη δυσχεραίνεται η ψυχαγωγία των παιδιών στους προαύλιους χώρους, λόγω των θερμότερων καιρικών συνθηκών. Για τον ίδιο λόγο η πρακτική εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής γίνεται για λόγους ασφαλείας, με χρήση ποδηλάτων. Η είσοδος και συμμετοχή στις δραστηριότητες του Πάρκου είναι δωρεάν. Το Πάρκο δεν λειτουργεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις επισκέψεις παιδιών και συνοδών τους στο τηλέφωνο: 2105541176

  • Διάθεση χώρου για παιδικά πάρτυ γενεθλίων (από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο). Παράλληλα με τις επισκέψεις χειμερινής και θερινής περιόδου, χώροι του Πάρκου διατίθενται από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, για την πραγματοποίηση παιδικών πάρτι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Τα φιλοξενούμενα παιδιά απολαμβάνουν όλες τις ψυχαγωγικές δράσεις που περιλαμβάνει η δομή, μαθαίνοντας και ταυτόχρονα διασκεδάζοντας. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105541176

 

Σε όλες τις περιπτώσεις, στον προαύλιο χώρο λειτουργούν, εκτός των διαμορφωμένων, σηματοδοτημένων δρόμων κυκλοφορίας, παιδική χαρά και υπαίθρια παιχνίδια σκάκι, τρίλιζας και λαβύρινθου με στόχο την αναβάθμιση και αύξηση των κοινωνικών παροχών μέσω μιας εναλλακτικής πρότασης για ψυχαγωγία, εκτόνωση και διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Πάρκου.

Επιπλέον, στο χώρο του Πάρκου, οι συνοδοί μπορούν να απολαύσουν ένα ελαφρύ σνακ και να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η συμμετοχή των μικρών παιδιών σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελεί ουσιώδη ωφέλεια στο κοινωνικό σύνολο, καθώς τα παιδιά αυτά αποκτούν μία τελείως διαφορετική κουλτούρα τόσο ως πεζοί όσο και ως μελλοντικοί οδηγοί.

 

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας!

 

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. 

Μαρούγκα Κωνσταντίνα