Bullying, ενδοσχολικός εκφοβισμός

Bullying, ενδοσχολικός εκφοβισμός

 

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ έκανε την πρόταση στην διεύθυνση της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ να παρουσιαστεί η παράσταση σε όλα τα γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελευσίνας και της Μαγούλας.

 

Οι εντυπώσεις είναι άριστες.

Τα παιδιά δέχθηκαν και λειτούργησαν υποδειγματικά κατά την διάρκεια των παραστάσεων.

 

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ) μετά από μια μακροχρόνια έρευνα που συμπεριελάμβανε συζητήσεις και συνεντεύξεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς της β βάθμιας εκπαίδευσης έφτασε σε ένα παραστασιακό αποτέλεσμα με την παράσταση «ΓΙΑΝΝΗΣ Χ=xenos» με κύριο αντικείμενο το Bullying.

 

Η Παράσταση βασισμένη στο ιδιαίτερο θεατρικό είδος του action theater, που προσφέρει ευκαιρίες για διάδραση και συζήτηση των συντελεστών με τους μαθητές.

 

Συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον διάλογο και στις συζητήσεις που έγιναν με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς των παραστάσεων λέγοντας τις δικές τους αυθεντικές εμπειρίες από ανάλογα φαινόμενα (μικρά η μεγάλα) που είχαν συναντήσει στην μαθητική τους πορεία.

 

Το ίδιο ενθουσιώδεις ήταν και οι εντυπώσεις των εκπαιδευτικών που εκφράστηκαν σε φύλλα αξιολόγησης που ο θίασος ζήτησε ώστε να έχει μια απτή εικόνα της επικοινωνίας των μαθητών (του σχολείου γενικά) με την παράσταση.

 

Σας παραθέτω μερικά παραδείγματα:

 

“Εξαιρετικός τρόπος προσέγγισης σε πολύ ευαίσθητο θέμα”

 

Η μεγάλη συμμετοχή και η ανάγκη των μαθητών μας να εκφραστούν με το έναυσμα του θεατρικού δρώμενου δείχνει ότι προβληματίστηκαν και η ενσυναίσθηση ξύπνησε μέσα τους”

 

“Ο τρόπος προσέγγισης βασίστηκε στο βίωμα, όχι μόνου του θύματος αλλά και όλων των εμπλεκομένων, πράγμα πολύ σημαντικό για την ενίσχυση του αισθήματος αλληλεγγύης”

 

Η πρωτοβουλία της διεύθυνσης της ΚΕΔΕ ήταν εξαίρετη. Δείχνοντας μια ιδιαίτερη και σπάνια ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα- μάστιγες που ταλανίζουν τους νέους, ιδίως μέσα στους σχολικούς χώρους, ενέκρινε την παράσταση/εκδήλωση και την ΠΡΟΣΦΕΡΕ στα παιδιά και στα σχολεία ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *