«ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 2018-2019»

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 2018-2019»

Δευτέρα 10.6.2019 ώρα 20:00 στο Πάρκο Μαγούλας

Με σημαντικό αντίκτυπο στην πολιτιστική εξέλιξη τόσο νεότερων όσο και μεγαλύτερων ηλικιών, ολοκληρώνονται για άλλη μια χρονιά τα μαθήματα Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας. Τα προγράμματα συμπληρώνουν την δράση των σχολείων και ευαισθητοποιούν τους μαθητές σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από παραδοσιακές και σύγχρονες μορφές τέχνης.

Όλα τα τμήματα θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους παράλληλα, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στο υπαίθριο θεατράκι- Πάρκο Μαγούλας.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 20:00

Τα τμήματα, μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων, θα επιδείξουν δράσεις δια βίου μάθησης όπως:

Ζωγραφική

Για ακόμη μια χρονιά, τα σεμινάρια εικαστικών, με επιβλέποντα τον κ. Βαγγέλη Γκιόκα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας. Φέτος, με νέα πνοή δημιουργικότητας  εφαρμόζεται παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο ζωγραφικής, και η εναλλακτική μορφή της τέχνης της ανακύκλωσης, όπως είχε πραγματοποιηθεί και σε προηγούμενες χρονιές με μεγάλη επιτυχία. Οι δραστηριότητες αυτές εφοδιάζουν τους “ανερχόμενους” μικρούς καλλιτέχνες με έντονο ζήλο, ενθουσιασμό και τους ενθαρρύνουν ταυτόχρονα να έχουν σεβασμό προς το περιβάλλον.

Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας, Προεφηβικό Τμήμα

Στον πυρήνα του Θεατρικού Εργαστηρίου απασχολούνται μαθητές μικρότερων ηλικιών καθώς και εφήβων. Αναμένεται η  παρουσίαση του έργου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από την Εφηβική Ομάδα Μαγούλας. Φέτος, στο προσκήνιο της λήξης του Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας βρίσκεται η νεοσύστατη Προεφηβική ομάδα, η οποία, σε συνεργασία με την Εφηβική Θεατρική ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. – Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και επηρεασμένη από τον Αίσωπο και τον ηθικοδιδακτικό του χαρακτήρα προς τα παιδιά, έρχεται να μας ενθουσιάσει με το έργο «Αίσωπος. Κάτι θέλει να μας πει…». Η παράσταση έχει σκοπό να αναδείξει τη σκληρή δουλειά και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της δημιουργικής χρονιάς με τη σημαντική βοήθεια του σκηνοθέτη, κ. Θοδωρή Ευστρατιάδη.



Φωτογραφία

Ούτε και φέτος θα λείπει το τμήμα φωτογραφίας από την τελετή λήξης, στο πάρκο Μαγούλας. Οι δημιουργίες των συμμετεχόντων του εργαστηρίου φωτογραφίας, υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Βαγγέλη Γκίνη, θα βρίσκονται, για ακόμη μια φορά εκεί, για να μας ταξιδέψουν στο δικό τους φανταστικό και δημιουργικό κόσμο, μέσα από πολλαπλές οπτικές γωνίες και τεχνικές αποτύπωσης της πραγματικότητας.

 

Εργαστήριο κινούμενης εικόνας (με τεχνικές animation)

Στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και των παραδοσιακών τεχνικών animation, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθήματα με θέματα όπως: περιβάλλον, ανακύκλωση, δικαιώματα των ζώων, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός, με τη συνεργασία του φωτογράφου κ. Βαγγέλη Γκίνη. Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή τέχνης στην οποία οι μαθητές εξοικειώνονται με την έννοια της κίνησης, της δημιουργίας χαρακτήρων από υλικά καθημερινής χρήσης, της αφήγησης και των λειτουργικών προγραμμάτων, δημιουργώντας δικές τους ιστορίες σε μορφή προβολών. Αξιοσημείωτη ήταν η απόκτηση επαίνου για την προβολή με θέμα τον   “σχολικό εκφοβισμό’’ περσινού τμήματος της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Αύγουστο 2018.

Κεραμική

 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, από την πρώιμη αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, πραγματοποιείται από τα τμήματα κεραμικής. Φέτος για πρώτη φορά εκτός του τμήματος παιδιών σχηματίστηκε και τμήμα ενηλίκων με ιδιαίτερη συμμετοχή υπό την καθοδήγηση του κεραμέα αγγειογράφου Θανάση Κατσαρά.  Από την κατεργασία του χώματος, την ανάδυση της Μορφής και την κατασκευή του αντικειμένου, μέχρι την παρασκευή του επιχρίσματος, τη διακόσμηση, το καμίνιασμα και το ψήσιμο. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εκμάθηση των βασικών τεχνικών για το χτίσιμο και τη διακόσμηση των κεραμικών αντικειμένων, καθώς και των θεμελιωδών αρχών τις κεραμικής τεχνολογίας. Ακολούθως, ξεκινά η μεγάλη ενδιαφέρουσα περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της κεραμικής. Μινωικές  κούκλες, Κυκλαδικές πυξίδες, Ελευσίνιες Θεές και πλαγγόνες από τη Θήβα. Μυκηναϊκά ειδώλια, Βυζαντινές εφυαλωμένες εγχάρακτες κούπες, αλλά και γυαλωμένα μπολ και σαλατιέρες για το πρωινό και το τραπέζι μας.

 

Η Περιβαλλοντική Ακαδημία ενισχύει τις όμορφες και δημιουργικές ιδέες των μαθητών, με βάση την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, ενισχύοντας τον τρόπο έκφρασης και την κριτική τους σκέψη  μέσα από παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μορφές τέχνης.

 

Σας περιμένουμε όλους στη λήξη των προγραμμάτων της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δημιουργίες μικρών και μεγάλων μαθητών, που υπόσχονται να μας εντυπωσιάσουν!

 

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα



*Πληροφορίες για τις δράσεις της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας : 2105565621




Selida1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *