Λήξη Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

Λήξη Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας

Με την παρουσίαση των ξεχωριστών δημιουργιών μικρών και μεγάλων μαθητών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 20:00, στο Πάρκο Μαγούλας, η τελετή λήξης όλων των τμημάτων της Περιβαλλοντικής Ακαδημίας της Κ.Ε.Δ.Ε., που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα προγράμματα συμπληρώνουν τη δράση των σχολείων σχετικά με την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, στο χώρο του Πάρκου Μαγούλας παρουσιάστηκαν παράλληλα, δράσεις από τα  παρακάτω τμήματα:

Το νεοσύστατο Προεφηβικό Τμήμα Θεάτρου παρουσίασε σε σκηνοθεσία Θοδωρή Ευστρατιάδη, και με τη φιλική συμμετοχή της Εφηβικής Θεατρικής Ομάδας του Ν.Π.Δ.Δ.- Π.Α.Κ.Π.Π.Α.  την παράσταση: «Αίσωπος. Κάτι θέλει να μας πει…», τιμώντας τον πατέρα της μυθοπλασίας Αίσωπο και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που παρακολούθησε και συμμετείχε διαδραστικά κατά τη διάρκεια της παράστασης. Παράλληλα, η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Μαγούλας, προετοιμάζει την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστεί σε επόμενο χρόνο, εξαιτίας των πανελληνίων εξετάσεων συμμετεχόντων μαθητών.

Οι μαθητές των τμημάτων ζωγραφικής υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή κ. Βαγγέλη Γκιόκα, εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους από τέμπερα σε τελάρα και χαρτόνια, ενώ ιδιαίτερο υπήρξε και το ενδιαφέρον του κοινού για τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα, όπως κατασκευές μουσικών οργάνων, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση μαθητών και κοινού.

Στο πρόγραμμα εργαστηρίων κεραμικής παρουσιάστηκαν έργα με την πολύτιμη καθοδήγηση του κεραμέα-αγγειογράφου κ. Θανάση Κατσαρά. Φέτος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά και τμήμα ενηλίκων κεραμικής, έπειτα από ιδιαίτερη εκδήλωση ενδιαφέροντος το προηγούμενο έτος, για τη συγκεκριμένη δράση. Τα παρουσιαζόμενα έργα ήταν αντιπροσωπευτικά της Μινωικής, Κυκλαδικής, Μυκηναϊκής, Βυζαντινής εποχής  μέχρι και τις μέρες μας.

Οι μαθητές των τμημάτων φωτογραφίας εντυπωσίασαν τους θεατές για άλλη μια φορά αποτυπώνοντας με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία, μέσω του φωτογραφικού φακού, χώρους σχολείων, μέσα από τη δική τους ιδιαίτερη οπτική.

Υπό την καθοδήγηση του φωτογράφου κ. Βαγγέλη Γκίνη, παρουσιάστηκαν και οι ολιγόλεπτες προβολές βίντεο του εργαστηρίου κινούμενης εικόνας (animation). To τμήμα ολοκλήρωσε φέτος τη δεύτερη επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας του, με την εξοικείωση των μαθητών στη δημιουργία χαρακτήρων και κίνησης από καθημερινά υλικά, και την δημιουργία προβολών με θέματα: περιβάλλον, ανακύκλωση, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός.

   

Οι παρουσιάσεις όλων των τμημάτων Περιβαλλοντικής Ακαδημίας ήταν πραγματικά εντυπωσιακές, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την εξέλιξη των τεχνικών δια βίου μάθησης, μέσω παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων μορφών τέχνης.

Η πρόεδρος ης ΚΕΔΕ κ. Κωνσταντίνα Μαρούγκα και το διοικητικό συμβούλιο, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμβάλλουν, συμμετέχουν  στην υλοποίηση της δράσης και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές για τις ξεχωριστές δημιουργίες και τα πολύτιμα μηνύματα που μας μεταφέρουν μέσα από αυτές!

Συγχαρητήρια σε όλους!

Η Κοινωφελής Επιχείρηση με χαρά ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Η πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. ΝΠΙΔ

                                                         Μαρούγκα Γ. Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *