Δράσεις Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) σε Ελευσίνα και Μαγούλα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δράσεις Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

σε Ελευσίνα και Μαγούλα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας δραστηριοποιείται ενεργά στην πόλη, σε δράσεις Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) από 5-12 ετών.

ΚΔΑΠ στο 9Ο Δημοτικό Ελευσίνας και στο 2ο Δημοτικό Μαγούλας

Με γνώμονα τη δημιουργική απασχόληση και τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η Κ.Ε.Δ.Ε υλοποίησε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του 9ου Δημοτικού Ελευσίνας και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας καθημερινά από τις 03/01/2019 έως 28/06/2019 προγράμματα εικαστικών, μουσικο-κινητικής αγωγής, αφήγησης παραμυθιού, μαγειρικής, πειραμάτων και θεατρικού παιχνιδιού σε δύο απογευματινά τμήματα. Η δράση καλύφθηκε από ιδίους πόρους, ενώ έγινε συντονισμένη προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά των ενδιαφερόμενων μητέρων.

ΚΔΑΠ για κατόχους «Αξιών Τοποθέτησης» (Voucher)

Επιπλέον, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας αφουγκραζόμενη το αυξημένο ενδιαφέρον πολλών ωφελούμενων μητέρων που κατέχουν voucher τοποθέτησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., διενεργεί διαδικασίες ένταξης των δομών Κ.Δ.Α.Π. που λειτουργεί, στη συγχρηματοδοτούμεη από την Ε.Ε. δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής κι Επαγγελματικής Ζωής», για το σχολικό έτος 2019-2020, με σκοπό να εξυπηρετηθούν περισσότερες  ωφελούμενες μητέρες και παιδιά σε Ελευσίνα και Μαγούλα. (πληρ. 2105565621, ώρες γραφείου)

Λειτουργία ΚΔΑΠ, πρόγραμμα «Καταπολέμηση Ρατσισμού μέσω Τέχνης»

Παράλληλα, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η Κ.Ε.Δ.Ε. πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Καταπολέμηση Ρατσισμού μέσω Τέχνης», μέσω της λειτουργίας Κ.Δ.Α.Π. για οικογένειες ευπαθών ομάδων. Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στ’ Αλώνια (Κυπραίου 110), είναι συνολικής διάρκειας 10 μηνών, ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη απογευματινές ώρες (πληρ. 2105565621, ώρες γραφείου).

Την Τετάρτη 31/7/2019 στις 19:30, πραγματοποιήθηκε στο χώρο η τελετή λήξης της θερινής περιόδου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν δράσεις μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού, ενώ γονείς και παρευρισκόμενοι θαύμασαν τις δημιουργίες χειροτεχνίας και ανακυκλώσιμων κατασκευών των παιδιών κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη!

Η Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μαρούγκα Κωνσταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *