Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας: Οδηγίες για την άυλη συνταγογράφηση

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 28/3 η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση, καθώς και να καταχωρούν το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), στα οποία και θα λαμβάνουν τα στοιχεία των συνταγών τους.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν σε Ιδιωτικά ή Δημοτικά ιατρεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν, καθώς το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα αποστέλλει μήνυμα, με τα στοιχεία της συνταγής τους, στο κινητό τηλέφωνο (sms) ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) που έχουν δηλώσει.

Κατόπιν, για να εκτελέσουν τη συνταγή τους στο φαρμακείο, θα γνωστοποιούν τον αριθμό της συνταγής στον φαρμακοποιό.

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό της συνταγής τους, ο φαρμακοποιός μπορεί να την αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους.

Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες λαμβάνουν sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιούν στον φαρμακοποιό, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση της συνταγής.

Με την επιτυχή εκτέλεση της συνταγής, ο πολίτης ενημερώνεται με SMS ή/και e-mail.

Με βάση τα ανωτέρω, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και το Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας, προτείνουν τη χρήση του ως άνω μέσου συνταγογράφησης, προκειμένου να περιοριστούν οι δια ζώσης επισκέψεις στον χώρο του Δημοτικού Ιατρείου, για λόγους διευκόλυνσης και μείωσης των μετακινήσεων των συμπολιτών μας.

Σημειώνεται, πως η διαδικασία είναι προαιρετική και αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη μετακίνηση των ενδιαφερομένων.

Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και διευκρινιστικές οδηγίες, μπορείτε να καλείτε στο: 210 5558544.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Φώτιος – Παναγιώτης Τατάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *