Μήνυμα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. για τα κρούσματα στον Δήμο Ελευσίνας

Ο Δήμος Ελευσίνας ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των rapid test, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην επικράτεια του -διεξαγόμενα παράλληλα σε δυο διακριτά σημεία- από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Στην Ελευσίνα εξετάστηκαν 663 άτομα και ευρέθησαν 4 θετικά κρούσματα.
β) Στην Μαγούλα εξετάστηκαν 340 άτομα και ευρέθησαν 4 θετικά κρούσματα.
Αθροιστικά, είχαμε 8 κρούσματα σε σύνολο 1003 τεστ (0,8%)
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη δράση, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνέχεια του από 13/12/2020 εργαστηριακού ελέγχου του πληθυσμού (16 θετικά σε σύνολο 680 τεστ, ήτοι 2,35%) και κατόπιν της επιβολής του αυστηρού αυτού lockdown στην πόλη μας.
Ωστόσο, θα ήθελα να σημειωθεί πως εχουν ζητηθεί ακόμη, ορισμένες στοχευμένες δράσεις σε μια σειρά δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και σε συγκεκριμένους οικισμούς του Δήμου μας, από όπου η προσέλευση και η συμμετοχη θεωρείται συρρικνωμένη.
Τέλος, έχει ζητηθεί ο προγραμματισμός στοχευμένων εργαστηριακών ελέγχων σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε επιχειρήσεις-εργοστάσια της περιοχής μας.
Εν αναμονή όλων των ανωτέρω, αισιοδοξούμε, ώστε να επιβεβαιωθεί εμφατικά η διαφαινόμενη -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- μικρή διασπορά του ιού σε αμφότερες τις κοινότητες της Ελευσίνας και της Μαγούλας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το σύνολο των δημοτών, που ανταποκρίθηκε στο σημερινό κάλεσμα του Δήμου μας, προκειμένου να συλλεχθούν όσον το δυνατόν ακριβέστερα δεδομένα και να αποτυπωθεί μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα του Δήμου μας, ώστε να αποδώσουμε και να προσφέρουμε άμεσα προς τη Πολιτεία και την Επιτροπή των ειδικών αδιάσειστα επιδημιολογικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *