Χριστούγεννα 2021: Η απάντηση της Κ.Ε.Δ.Ε. στην παραπληροφόρηση των ημερών

Μετά και την ολοκλήρωση του φετινού στολισμού και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, που σήμανε και επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον Δήμο μας, θα θέλαμε –ως Κ.Ε.Δ.Ε.- να προβούμε σε σχετικές ενημερώσεις και διευκρινίσεις, προς τους δημότες της Ελευσίνας & της Μαγούλας.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή ανυπόστατες αναρτήσεις που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, και που πέραν από τους προφανείς τους σκοπούς, στοχεύουν στην παραπληροφόρηση και τη διασπορά ψευδών «ειδήσεων», θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Ο στολισμός της Ελευσίνας & της Μαγούλας, ολοκληρώθηκε στα χρονοδιαγράμματα που ολοκληρώνεται κάθε χρόνο. Τα συνεργεία του Δήμου μας, με το λιγοστό προσωπικό που διαθέτουν, αλλά και το προσωπικό της Κ.Ε.Δ.Ε., δούλεψαν νυχθημερόν για να ομορφύνουν την πόλη και αυτό από πλευράς μας οφείλει να αναγνωριστεί.

Φέτος, η δημιουργική μας διάθεση αλλά και η θέλησή μας να αλλάξουμε το status των καθιερωμένων χριστουγεννιάτικων δρωμένων, δεδομένου μάλιστα, ότι δεν θα υπήρχαν εκδηλώσεις, μας οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου γιορτινού σημείου, στην Πλατεία Λαού αλλά και στον στολισμό –με εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία- διαφόρων πλατειών σε όλο το εύρος του Δήμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των παιδιών, που για εμάς αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα, έδειξε πως οι αλλαγές αυτές ήταν μία σωστή επιλογή.

Ο Δήμος κάθε χρόνο δαπανούσε χρήματα για τον στολισμό της πόλης, με τη μορφή της ενοικίασης και για ορισμένο χρόνο, τηρώντας βέβαια, όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτό όμως, κόστιζε αρκετά, όπως μπορεί να δει ο καθένας, σε μία απλή έρευνα αγοράς.

Φέτος, οι δραματικές συνθήκες που ακόμη επικρατούν λόγω πανδημίας αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και κυρίως απέναντι στα παιδιά, αποφασίσαμε να μην διοργανώσουμε παιδικές εκδηλώσεις.

Ήταν μία συνειδητή επιλογή και όχι «κακός προγραμματισμός», που μοναδικό στόχο είχε την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στον στολισμό της πόλης, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα γιορτινό, ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα, που εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως αγκαλιάστηκε από τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας και που δεν κατάφερε να «καπελωθεί» από την αρνητική προδιάθεση που ελάχιστοι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν.

Μέσω της υλοποίησης καλλιτεχνικών έργων και μετά από διαπραγματεύσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε και να πετύχουμε, να παραχωρηθεί στην Κ.Ε.Δ.Ε. και να παραμείνει στην περιουσία του Δήμου όλος ο φωτεινός στολισμός, που φέτος απολαμβάνουμε σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Εξασφαλίζοντας ένα τεράστιο μέρος του στολισμού, τα επόμενα χρόνια ο Δήμος θα διαθέτει τον δικό του χριστουγεννιάτικο εξοπλισμό, τον οποίο και θα μπορεί να «στήνει» όσο το δυνατόν νωρίτερα, χωρίς μάλιστα να δαπανά περαιτέρω χρήματα για ενοικιάσεις που και κοστίζουν και είναι για περιορισμένο διάστημα.

Για όλα τα παραπάνω, έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και προτρέπουμε όποιον έχει αποδείξεις για το αντίθετο, να προβεί στα αρμόδια όργανα. Είναι σαφές σε όλους μας, πως αυτό είναι πιο χρήσιμο από τη διασπορά ψευδών «καταγγελιών”.

Και επειδή στο γιορτινό κλίμα δεν χωρούν αρνητική ενέργεια και σκέψεις, θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.

Θέλουμε τέλος, να ευχαριστήσουμε τους δημότες της Ελευσίνας και της Μαγούλας που «αγκάλιασαν» την προσπάθεια μας και που χωρίς αυτούς, δεν θα καταφέρναμε να δημιουργήσουμε, να απολαύσουμε και να οργανώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα.

Σας διαβεβαιώνουμε, πως η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεχίσει να πορεύεται με διαφάνεια, με αίσθημα ευθύνης και τον απόλυτο σεβασμό απέναντι στους δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *