Με επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Ε. για την Ημέρα της Γυναίκας

Με επιτυχία διεξήχθη η διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το κίνημα Strong Me, στην οποία και συμμετείχε ενεργά ο Δήμος Ελευσίνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ο Δήμος Ελευσίνας, βρισκόταν ανάμεσα στους 33 Δήμους από όλη την Ελλάδα που ένωσε τη δύναμη και τη φωνή του απέναντι στην έμφυλη βία.

Από τις 18:30 της Τρίτης 8 Μαρτίου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στήθηκε –στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας- το μνημείο των 17 δολοφονημένων γυναικών του 2021.

Τα 17 άδεια ζευγάρια παπούτσια που εκτέθηκαν στον χώρο κατέδειξαν με τον πιο συμβολικό τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα και την έκταση της έμφυλης βίας, η οποία στις μέρες μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά αλλά και σε live streaming –μέσω οθόνης- στον χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, ενώ ακούστηκαν τα μηνύματα όλων των εκπροσώπων των Δήμων και των φορέων που συμμετείχαν.

Την αντίστροφη μέτρηση για την ταυτόχρονη φωταγώγηση όλων των μνημείων των Δήμων που συμμετείχαν, έκανε η κυρία Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σας ευχαριστεί θερμά για την παρουσία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *