Η Κ.Ε.Δ.Ε. συνεχίζει να διεκδικεί και εισπράττει «ξεχασμένα» χρήματα από το Δημόσιο

Με στοχευμένες ενέργειες και διεκδικήσεις προς όφελος της επιχείρησης αλλά και των πολιτών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κατόρθωσε να κλείσει οικονομικές εκκρεμότητες του μακρινού παρελθόντος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κινήσεις της Διοίκησης, στο πλαίσιο της ευθύνης για τα δημόσια χρήματα που διέπει την επιχείρηση και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, η Κ.Ε.Δ.Ε. κατόρθωσε να επιστρέψει στα ταμεία της το ποσό των 111.938,26 ευρώ, χρήματα που αφορούν σε αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές, υπέρ πρώην ΙΚΑ, περιόδου 2006-2013.

Στο ίδιο πλαίσιο και μόλις λίγους μήνες αργότερα, η Κ.Ε.Δ.Ε. διεκδίκησε, μετά από σχετικό αίτημα που υπεβλήθη, το οποίο και έγινε δεκτό, 42.907,36 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ, ποσά που αντιστοιχούν στις φορολογικές περιόδους 2016 – 2017 – 2018 – 2019.

Και στις δύο περιπτώσεις, συνολικής επιστροφής ποσού άνω των 150.000 ευρώ, πρόκειται για χρήματα που όφειλαν να επιστραφούν στην Κ.Ε.Δ.Ε. και να αξιοποιηθούν ανταποδοτικά προς τους πολίτες, ωστόσο, όπως μαρτυρούν και οι χρονολογίες, δεν υπήρξε καμία σχετική μέριμνα ή ενέργεια.

Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των δημοτών, τον απόλυτο σεβασμό στα δημόσια χρήματα και τη χρηστή διοίκηση, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας, συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *