Η Καρναβαλούπολη… επιστρέφει!

Μετά από 2 χρόνια απουσίας καρναβαλικών εκδηλώσεων εξαιτίας του Covid-19, η Ελευσίνα είναι και πάλι έτοιμη να γιορτάσει τις Απόκριες και επιστρέφει με ένα πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Τσικνοπέμπτη και το Τριήμερο της Αποκριάς.

Κυνήγι του θησαυρού, φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορός, συναυλίες, δημιουργική απασχόληση, θεατρικές παραστάσεις, καρναβαλιστές, ξυλοπόδαρους και πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην Καρναβαλούπολη.

Την Τσικνοπέμπτη, στο κτίριο Μορφόπουλου από τις 14:00 με 17:00 τσικνίζουμε, χορεύουμε και τραγουδάμε. Αμέσως μετά, καρναβαλιστές ξεσηκώνουν την πόλη, σηματοδοτώντας την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα, μασκαρευόμαστε και πλημμυρίζουμε τους εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, χορεύοντας & τραγουδώντας! Εκπλήξεις και απίστευτα happenings θα είναι οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Το πρωί του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου ξεκινάει το αγαπημένο παιχνίδι «Κυνήγι του Θησαυρού», όπου τα παιδιά σε κάθε σταθμό θα μάθουν κάποια πληροφορία από τη ζωή του Αισχύλου και θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση του γρίφου στο τέλος του κυνηγιού.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγαπημένο έθιμο όλων, η παρέλαση Καρναβαλιστών που θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου στη Μαγούλα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Alcatrash” στο 1ο δημοτικό σχολείο Μαγούλας, απογειώνοντας την αποκριάτικη διάθεσή μας.
Την Κυριακή το πρωί τρεις μουσικοί και ηθοποιοί «εισβάλουν» στο χώρο με διάθεση περιπαικτική, παίρνουν όρκο στον βασιλιά καρνάβαλο, τραγουδούν, χορεύουν και κάνουν ένα απίθανο διαδραστικό ταξίδι με οδηγό το γαϊτανάκι σε αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα. Το ίδιο απόγευμα θα απολαύσουμε το αποκριάτικο μουσικοχορευτικό δρώμενο «La Vida Loca» με τη συμμετοχή 2 χορευτών αλλά και 1 πολυ-performer που θα ξεσηκώσει το κοινό και καθοδηγεί την διαδικασία.

Την Καθαρά Δευτέρα, στη κεντρική πλατεία Μαγούλας γιορτάζουμε την έναρξη της Σαρακοστής με σπιτικά εδέσματα και συναυλία με τον καταξιωμένο μουσικό Θανάση Ρόκκα με παραδοσιακά τραγούδια.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίς 2023» σας περιμένουν να γιορτάσετε τις Απόκριες με τις πιο πρωτότυπες και ψυχαγωγικές δράσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *