Βραδιές πολιτισμού στη Μαγούλα: «Ο Ηλίας και η Σαπούνη σώζουν τον κόσμο», παιδική θεατρική παράσταση

🎭Ένα άκρως διαδραστικό και διασκεδαστικό θεατρικό έργο, με ανθρωπιστικά και οικολογικά μηνύματα αγάπης έρχεται στη Μαγούλα!

📆Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

📍Προαύλιος χώρος 1ου δημοτικού σχολείου Μαγούλας

🕘21:00

🆓Είσοδος ελεύθερη

📝ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:

👦Ο πρωταγωνιστής μας ο Ηλίας ήταν μόλις 10 ετών όταν αποφασίζει μαζί με τη φίλη του τη Σαπουνή, να σώσουν τον κόσμο από τα σκουπίδια, τα οποία είχαν κατακτήσει ολόκληρο το δάσος. «Η Σαπουνή ήταν ένα μαγικό σαπούνι σε σχήμα πεταλούδας με πολύχρωμες σαπουνόφουσκες φτιαγμένο από τους γονείς του Ηλία, με σπάνια πολύχρωμα λουλούδια του δάσους».

Πως ξεκίνησε το περιπετειώδες ταξίδι του Ηλία

Μια επιστήμονας, η Δένια η Σκουπιδένια, η οποία είχε εργαστήρι χημικών σαπουνιών ήθελε να καταστρέψει το δάσος γιατί δεν ήθελε τα σπάνια λουλούδια, με τις μαγικές ιδιότητες. Η περίεργη επιστήμονας ήθελε να μάθει το μυστικό του δάσους και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες για να το καταστρέψει. Οι γονείς του Ηλία σαν επιστήμονες, είχαν ανακαλύψει ότι, τα λουλούδια του δάσους ήταν μαγικά και έφτιαχναν οικολογικά προϊόντα για τους ανθρώπους.

Ο Ηλίας προσπάθησε να σταματήσει τη Δένια τη Σκουπιδένια, να μην καταστρέψει το δάσος όμως δεν τα κατάφερε και η Δένια μαζί με τον βοηθό της τον Βρομέξ εκτός ότι κατέστρεψε τη φύση, άρπαξε τους γονείς του Ηλία και τους φυλάκισε στο εργαστήρι της. Ο Ηλίας αποφάσισε μαζί με τη φίλη του, τη Σαπουνή να σώσουν τον κόσμο. Να καθαρίσουν τον αέρα, τη θάλασσα και τη γη από τα χημικά της Δένιας.

Πως όμως έσωσαν τον κόσμο;

Οι νεράιδες του δάσους είπαν στον Ηλία ότι έπρεπε να βοηθήσουν τα παιδιά και να περάσουν τις τρείς δοκιμασίες, αλλιώς δεν θα άλλαζε τίποτα. Στις τρεις δοκιμασίες τα παιδιά, χορεύουν, ψάχνουν σαπουνόφουσκες, πηδάνε μέσα στους πολύχρωμους κύκλους, τραγουδάνε το τραγούδι του δάσους και σώζουν τον κόσμο.

Στο τέλος όλα αλλάζουν. Ο Ηλίας και η Σαπουνή μαζί με τους νέους τους φίλους έσωσαν τον κόσμο. Ένα θεατρικό έργο με χιούμορ και πολύ δράση στη φύση, με τραγούδι, χορό και οικολογικά μηνύματα αγάπης και πολιτισμού. Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τον Ηλία, τη Σαπουνή, τη Δένια και τον Βρομέξ; Είστε έτοιμοι να μάθετε το μυστικό του δάσους; Γιατί είναι μαγικό;

Συντελεστές:

Συγγραφή | Σκηνοθεσία | Πρωτότυπη Μουσική: Ευγενία Σάλτα

Χορογραφίες: Μαρισία Σπίνου

Σκηνογραφία | Κατασκευές: Μαρία Καραντώνη

Αφίσα: Στέφανος Αφρικανός

Ηχοληψία: Σπύρος Κρεμμύδας

Ηθοποιοί: Άγγελος Δεληκάρης, Μαρισία Σπίνου, Μαρία Καραντώνη

Παραγωγή: About Art

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name *